SIGHET: Fundaţia Olandeză “Ajută ”, mereu aproape de oraşul nostru a revenit şi în această vară cu un grup de tineri voluntari

SIGHET: Fundaţia Olandeză “Ajută ”, mereu aproape de oraşul nostru a revenit şi în această vară cu un grup de tineri voluntari

Fundaţia Olandeză “Ajută ”, mereu aproape de oraşul nostru a revenit şi în această vară cu un grup de tineri voluntari pentru a întinde o mână de ajutor acolo unde este nevoie. Îmbinând utilul cu plăcutul tinerii voluntari se implică în aceste zile  în tot felul de activităţi cu caracter social. Pentru început  au vopsit un gard împrejmuitor ce desparte Şcala Generală “Dr. Ioan Mihalyi de Apşa”de Casa de Copii şi au turnat platforma unei terase la Casa de Tip Familial de pe strada Pandurilor. Sunt încântaţi de timpul petrecut aici şi au promis că vor reveni şi la anul.26 de membrii ai Fundaţiei Olandeze "Ajuta", dintre care 21 sunt tineri voluntari,  se află pentru o săptămână în Sighetu Marmaţiei . Sunt în vacanţă, dar au ales să rupă puţin din timpul alocat distracţiei şi să se implice în proiecte sociale, bucuroşi că pot face un bine, că pot aduce un zâmbet pe faţa semenilor lor.
AREND VAN DER BEEK este membru al Fundaţiei “Ajut㔺i vine des în Sighet. Lui şi echipei sale li se datorează multe iniţiative şi proiecte sociale derulate cu mai multe instituţii din Sighet. Fundaţiei Ajuta i se datorează Centrul Multifuncţional, Centrul Medico-social şi multe alte investiţii la nivelul caselor de tip familial .Tineri voluntari au desfasurat ani de-a rândul activitati de recreere la Centrul de Recuperare pentru Persoanele cu Handicap, dar si cu pacientii Spitalului de Psihiatrie. Anul acesta, Arend Van Der Beek a venit cu un grup de tineri voluntari care sunt aici pentru a munci, pentru a socializa, dar şi pentru a realiza un schimb de experianţă.Beneficiarii acestor proiecte apreciază dăruirea studenţilor olandezi. De fiecare dată aceştia îi primesc cu braţele deschise şi cu recunoştinţă. De aceea revin de fiecare dată cu acelaşi entuziasm. “De fiecare dată am colaborat foarte bine cu administraţia locală, cu copiii de la Casele de Tip Familial din Sighet, dar şi cu copiii de la Scoala nr. 3”, spune Arend Van Der Beek.
Mulţi dintre ei se află pentru prima dată în Sighet, dar nu sunt la prima experienţă de acest gen. Unii au mai fost în anii trecuţi în Ucraina, unde s-au implicat în proiecte similare.
Au sosit sâmbătă, dar şi-au făcut timp cât au stat aici să meargă la shopping, au vizitat Muzeul Memorial şi câteva localuri din Sighet, spune cu un zâmbet larg pe faţă un tânăr voluntar.
“Ne place să lucrăm cu copiii şi vrem să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi”. Aşa au motivat venirea lor aici tinerii cu care am stat de vorbă.Muncesc cu plăcere şi vor să dea un exemplu sighetenilor pentru a se implica mai mult în activităţi de voluntariat, pentru a se apropia mai mult de nevoile comunităţii şi pentru a nu fi indiferenţi în faţa necazului şi problemelor semenilor noştri.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.