SIGHET Frigul din internat îi doboară pe capete

SIGHET Frigul din internat îi doboară pe capete

Elevii gazduiti la internatul Grupului Scolar Forestier din Sighetu Marmatiei zgribulesc de frig in camere. Cei mai multi dintre ei s-au imbolnavit cel putin odata in aceasta iarna din cauza frigului indurat, insa reprezentantii unitatii scolare ridica din umeri si spun ca nu au cum sa intervina. Centrala termica e una foarte veche, la fel si instalatiile, iar de inlocuirea acestora nici nu poate fi vorba. Banii de-abia acopera cheltuielile de prima necesitate.

Elevii se plang de faptul ca zgribulesc in camere si sunt constransi sa stea lipiti de putinii rulmenti ruginiti ai caloriferelor de-abia dezmortite. Singura solutie sunt radiatoarele, care pe langa faptul ca reprezinta un pericol in cazul in care sunt utilizate necorespunzator, unii elevi nu si le pot permite.

Conducerea unitatii de invatamant recunoaste faptul ca gradele in termometru sunt prea putine in incaperile internatului si da vina pe instalatiile foarte vechi, iar cei care au fost la carma liceului pana mai ieri, nu au fost interesati sa rezolve aceste probleme. Bineanteles banii au fost intotdeauna prea putini.

Noul director al institutiei; ioan Pop, spera sa aduca liceul pe linia de plutire insa este constient ca si el are bani foarte putini, iar sprijin din partea autoritatilor nu poate avea atat timp cat institutia de invatamant a fost inclusa intr-un program maret numit CAMPUS. Acesta insa a fost uitat in timp de Ministerul Educatiei, cel care acum cativa anisori a promis institutiei o suma cu multe zerouri.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.