SIGHET: Firme depistate ca angajeaza personal doar pentru a beneficia de subventii de la stat

SIGHET: Firme depistate ca angajeaza personal doar pentru a beneficia de subventii de la stat

O buna parte din firmele sighetene incalca legislatia, cel putin asta declara reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Maramures. Acestea aleg sa angajeze persoane in varsta de 45 de ani doar pentru a beneficia de unele facilitati pe care Statul Roman le ofera acestor angajatori.  Oana Osanu, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures a declarat ca exista un trend in randul firmelor din Maramures, in special a celor din Sighet de a angaja persoane doar pentru a beneficia de subventii, motiv pentru care a solicitat ajutorul ITM-ului. O firma din muncipiul nostru a fost depistata in urma controalelor efectuate de catre reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures, ca detinea 7 angajati cu varste de peste 45 de ani. Suspiciunile au intervenit in momentul in care toti angajatii proveneau din Borsa si Viseu. Distanta mare dintre domiciliu si societatea angajatoare a ridicat numeroase semne de intrebare. 
 Legislatia in vigoare ofera posibilitatea persoanelor trecute de 45 de ani  sa primeasca aceste subventii pe o perioada de 12 luni. Daca persoana angajata isi da demisia, aceasta nu mai are nici o obligatie catre stat de a inapoia subventiile. Dupa un an istoria se repeta, iar statul are de platit pentru aceste sarlatanii miliarde de lei.
Pentru a face “ordine”printre firmele sighetene, reprezentantii AJOFM MM au cerut sprijinul Institutiei Prefectului pentru a modifica legislatia in vigoare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.