SIGHET: Euthyrox, un medicament pentru tratarea bolilor tiroidiene, pe cale de dispariţie în farmaciile din Sighet

SIGHET: Euthyrox, un medicament pentru tratarea bolilor tiroidiene, pe cale de dispariţie în farmaciile din Sighet

 Sighetenii care suferă de diferite afecţiuni ale tiroidei sunt disperaţi! De cateva luni de zile, medicamentele care le ţin boala sub control, sau chiar în viaţă, nu se mai găsesc în farmacii. Este vorba despre Euthyrox şi Lthyroxin, care sunt două medicamente ieftine, administrate pentru tratarea bolilor tiroidiene. 

Farmaciştii sigheteni spun că, zilnic, vin până la 50 de pacienţi care întreabă de Euthyrox, mai ales că acest medicament este foarte ieftin, iar înlocuitorul lui foarte scump, motiv pentru care nu şi-l permit. „Levotiroxina este o substanţă pe care o conţine Euthyrox-ul, dar şi înlocuitorul acestuia, L-thyroxin-ul, administratate persoanelor cu probleme la tiroidă. Iniţial, s-a epuizat stocul de Euthyrox, apoi şi cel de L-thyroxin, mai ales că sunt foarte ieftine. Mai există un înlocuitor al acestor medicamente, dar este foarte scump şi sunt foarte puţine persoane care şi-l permit. În plus, acel medicament este necunoscut atât pentru medic cât şi pentru pacienţi.
O singura farmacie din municipiul nostru mai are doua cutii de medicamente si pe acelea le vinde la folie.
Medicii de specialitate spun că situaţia este una foarte gravă. Lipsa administrării acestor medicamente poate avea repercursiuni grave, mai ales asupra pacienţilor cu cancer tiroidian, în sensul că boala poate recidiva. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.