SIGHET: Elevii Şcolii "Dr. Ioan Mihalyi de Apşa" au învăţat astăzi ce trebuie să facă pentru a avea o carieră de succes

SIGHET: Elevii Şcolii "Dr. Ioan Mihalyi de Apşa" au învăţat astăzi ce trebuie să facă pentru a avea o carieră de succes

Deşi aflaţi doar pe băncile şcolii generale, elevii de la Şcoala „Dr. Ioan Mihalyi de Apsa”  din Sighet au aflat astăzi, în cadrul proiectului Contează pe Educaţiei,  ce trebuie să facă pentru a avea o carieră de succes. Printr-un dialog deschis cu invitaţi din mai multe domenii de activitate, copiii au învăţat care sunt tainele meseriei de avocat, poliţist, profesor, preot şi medic.  Şcoala „Dr. Ioan Mihalyi de Apsa”  din Sighet desfăşoară în perioada 2-5 aprilie 2012, un proiect inedit, proiectul „CONTează pe educaţie” ce vine în sprijinul sistemului educaţional în vederea formǎrii unei educaţii financiare în rândul elevilor şi al pǎrinţilor, având ca obiectiv oferirea unui cadru  propice punerii bazelor unei educaţii financiare şi antreprenoriale în rândul elevilor. Astăzi elevii au participat la o activitate interactivă despre carieră.Organizatorii acestui eveniment, Vasile Danci directorul şcolii, Laura Simion, coordonator de programe şi proiecte, Claudia Tisembacher au gândit un „alt fel” de a ţine o prelegere copiilor despre ce înseamnă o carieră de succes, cum se alege o profesie şi care sunt paşii de urmat pentru a atinge performanţă în meseria pe care copiii urmează să şi-o aleagă. Despre secretele meseriei, despre alegeri şi decizii în viaţă, despre muncă şi vocaţie le-a vorbit copiilor avocatul Mihali Anişoara, consilier local, medicul Vasile Ştefanca, managerul Spitaulului Municipal Sighet, profesor universitar dr. Gabriela Ilieş, profesor Marius Voinaghi, poliţistul Vasile Grijac şi preotul Pavel Irima. Discuţiile au fost centrate pe valorile porfesionale. Copiii au ascultat atenţie şi vor calcula foarte bine înainte de a opta pentru o meserie sau alta, în funcţie de recompensa materială, faima, valoarea, sau cât de multe satisfacţii şi cât de palpitantă este o meserie.
  După toate argumentele expuse de invitaţi, copiii au avut şi o serie de curiozităţi, toate orientate spre a descoperi cât mai mult din experienţa adulţilor, în speranţa că mărturisirile lor îi va ajuta să ia mai uşor o decizie privind răspunsul la întrebarea „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”Pentru a-i încuraja, mesajul final a fost „Îndrăzneşte să visezi, ţinteşte cât mai sus şi vei vedea că visele pot deveni realitate!”
Programul, intitulat “CONTează pe educaţie” este susţinut în exclusivitate de Banca Transilvania, pentru care investiţiile în educaţie reprezintă o prioritate a acţiunilor sale de implicare socială.Prin activităţile pe care le propune, proiectul CONTează pe educaţie reprezintă:un mijloc de a promova educaţia financiară şi antreprenorială în şcoli, o iniţiativă ce vine în sprijinirea sistemului educaţional în vederea formării unui cadru adecvat punerii bazelor unei culturi financiare în rândul elevilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.