SIGHET: Cursuri de calificare pentru șomeri și pentru cei care vor să-și schimbe meseria

SIGHET: Cursuri de calificare pentru șomeri și pentru cei care vor să-și schimbe meseria

Dinamica locurilor de muncă precum şi condiţiile economice actuale îi determină pe tot mai mulţi sigheteni să se gândească la o reorientare profesională. În sprijinul lor, dar şi al celor care sunt în căutarea unui loc de muncă vine Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş, care va organiza în perioada următoare 3 cursuri de calificare şi recalificare profesională în Sighetu Marmaţiei.
Se vor face cursuri de formator, coafor-frizerie şi bucătar. Acestea sunt gratuite pentru şomerii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi care figurează în baza de date a AJOFM.
„Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de  Muncă Maramureş  intenţionează să organizeze trei cursuri de formare profesională în zona Sighetu Marmaţiei. Cele trei cursuri sunt de: formator, frizerie-coafor şi un curs de bucătar”, spune Ştefania Donca, purtător de cuvânt al AJOFM Maramureş.
Cursurile vor fi susţinute pe măsură ce grupele vor fi constituite. Înscrierile au început de astăzi.
„Şomerii şi persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă pot să apeleze la agenţia locală din Sighetu Marmaţiei. Vrem să informăm sighetenii că aceste cursuri sunt gratuite pentru şomerii înregistraţi în baza noastră de date. Cei care au deja un loc de muncă însă doresc să dobândească noi competenţe pot să facă aceste cursuri contra cost. Pentru a se da start unui curs trebuie să constituim, în primă fază, grupele. Fiecare grupă trebuie să fie formată din minimum 15 persoane şi maximum 28 de persoane”, a completat reprezentantul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea forţei de Muncă Maramureş.
Sighetenii care doresc să afle mai multe amănunte despre oferta cursurilor de calificare care se vor realiza în perioada următoare la Sighetu Marmaţiei sunt rugaţi să se adreseze reprezentanţilor AJOFM de la punctul de lucru din Sighetu Maramaţiei, de pe str. Alexandru Ivasiuc nr. 17, sau la numărul de telefon 0262-318.830.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.