SIGHET: Colegiul Naţional "Dragoş Vodă"- în topul celor mai bune licee din Maramureş

SIGHET: Colegiul Naţional "Dragoş Vodă"- în topul celor mai bune licee din Maramureş

90 de candidaţi din Maramureş au rămas pe dinafară în urma afişării rezultatelor primei etape din cadrul repartizării computerizate a absolvenţilor de liceu. Elevii din Maramureş cu cele mai mari medii de admitere  au fost repartizaţi la “Şincai”, “Dragoş Vodă”, “Mihai Eminescu”şi Vasile Lucaciu. Într-un top al celor mai bune licee, unde s-a intrat cu cele mai mari note, Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”se situează pe locul II pe judeţ.
3850 de elevi din Maramureş au ocupat un loc în unul dintre liceele din judeţ, în urma primei etape de repartizare computerizată. Listele cu absolvenţii repartizaţi  au fost afişate astăzi în toate liceele din Maramureş. Cei mai buni elevi au ocupat locuri în cele mai bune clase ale celor mai renumite colegii şi licee din judeţ. În tot judeţul a fost o singură elevă care a obţinut media de admitere 10. Ea a fost admisă la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai”din baia Mare. La nivel de Sighet, liceul unde s-a intrat cu cele mai mari note, rămâne Colegiul Naţional “Dragoş Vodă.”
După prima repartizare computerizată, în Maramureş au rămas în jur de 650 de locuri libere, mare partea dintre acestea se găsesc la liceele cu profil ethnic. În Sighet mai sunt locuri libere la Liceul Ucrainea Taras Sevcenko, la specializarea Matematică Informatică, 23 de locuri libere..Absolvenţii de gimnaziu care nu au participat la prima repartizare computerizată pentru admiterea la licee sau cei care nu au fost distribuiţi la niciun liceu vor putea completa între 16 – 20 iulie fişele de opţiuni pentru cea de-a doua etapă a repartiţiei computerizate, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Totodată, candidaţii care au fost repartizaţi la liceu în prima etapă vor trebui să depună dosarele de înscriere la unităţile de învăţământ la care au fost acceptaţi între 16 şi 26 iulie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.