SIGHET: Ce spun edilii locali despre protestele stradale din ultimele zile?

SIGHET: Ce spun edilii locali despre protestele stradale din ultimele zile?

 Protestele continua in Romania, aceasta fiind a cincea zi in care romanii isi manifesta nemultumirea fata de acest guvern. Un protest spontan a izbucnit in dupamiaza zilei de16 ianuarie si in municipiul Sighetu Marmatiei, cand un grup de persoane au scandat lozinci si au cerut demisia presedintelui Basescu. Autoritatile locale sunt de parere ca actiunile romanilor sunt determinate de faptul ca le-a ajuns cutitul la os si nu mai pot indura actuala situatie.

O tentativa de protest la Sighetu Marmatiei a existat inca din seara zilei de duminica 15 ianuarie cand un grup de aproximativ 10 persoane s-au adunat in fata pimariei scandand lozinci impotriva guvernului. Ieri insa pe platoul din fata cinematografului Mara s-au strans aproximativ 40 de persoane. Protestul a fost atent monitorizat de o patrula de jandarmi care insa nu a fost nevoita sa intervina. Viceprimarul Ovidiu Nemes este de parere ca actiunile romanilor sunt determinate de faptul ca le-a ajuns cutitul la os si nu mai pot indura actuala situatie.
Eugenia Godja primarul municipiului a declarat pentru TV Sighet ca populatia a recurs in aceste zile la ultima sansa care le-a mai ramas,  aceea de a-si scanda nemultumirile in strada si regreta in acelas timp ca sighetenilor care au iesit in strada nu li s-au alaturat si alti cetateni ai municipiului nostru.
Sandu Pocol, prefectul Maramuresului a cerut jandarmilor din judet sa stea de-o parte si sa nu se implice in manifestari. Deoarece s-au anuntat noi proteste in judet, acesta a discutat cu subprefectul Gyongyike Bondi, iar daca manifestantii vor dori sa inainteze un material cu revendicarile lor, usile Prefecturii vor fi deschise. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.