SIGHET: Ajuns în pragul disperării

SIGHET: Ajuns în pragul disperării

 Un barbat in varsta de 34 de ani din Sighet se afla intr-o situatie disperata. Omul a fost dat afara din locuinta sociala pe care o impartea cu sotia sa in urma cu doi ani dupa ce aceasta a hotarat ca vrea sa divorteze. De atunci barbatul doarme pe unde apuca si spune ca nu isi permite sa isi ia o chirie pentru ca sufera de epilepsie si nimeni nu isi asuma responsabilitatea sa il angajeze. A ajuns in pragul disperarii pentru ca nu mai reuseste nici macar sa isi cumpere medicamentele atat de necesare din pensia mizera pe care o are.

Kolea Attila spune ca a dobandit cumplita boala la varsta de 21 de ani in urma socului suferit la auzirea vestii ca tatal sau murise. Nu e destul ca e bolnav, in urma cu doi ani l-a parasit si nevasta, iar de atunci se afla pe drumuri.  Unui sighetean i s-a facut mila de el si i-a ingaduit sa locuiasca o perioada in garsoniera sa, cateva luni, pana incearca sa isi gaseasca o alta locuinta. Bucuros,  Attila a incercat  atunci sa isi depuna o cerere si pentru ajutorul de incalzire, insa i s-a refuzat pe motiv ca nu locuieste la domiciliul care figureaza in buletin, adica locuinta pe care o impartea cu fosta sotie.
Attila s-a adresat de nenumarate ori Primarie Sighet in speranta ca ii vor oferi o locuinta, insa autoritatile locale i-au raspuns ca numarul cererilor pentru locuinte in municipiul nostru este foarte mare, iar sansele sale sunt foarte mici pentru ca este singur si prioritatea o reprezinta familiile cu mai multi copii.
Din nefericire in situatia lui Attila Kole se afla foarte multi sigheteni care si-au depus cerere pentru o locuinta sociala de cativa ani si nu au primit nici un raspuns. Si speranta pe care si-au pus-o in blocurile sociale din zona Fucs s-a spulberat. Lucrarile au fost oprite temporar din lipsa de fonduri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.