SIGHET: "AETERNUS MARAMOROSIENSIS 2012" Nu vor lipsi nici în acest an demonstraţiile de luptă, parada vestimentară, dansurile de epocă, concertele rock şi spectacolele pirotehnice

SIGHET: "AETERNUS MARAMOROSIENSIS 2012" Nu vor lipsi nici în acest an demonstraţiile de luptă, parada vestimentară, dansurile de epocă, concertele rock şi spectacolele pirotehnice

După concertul extraordinar oferit de trupa Cargo anul trecut în septembrie, pe scena Festivalului “Aeternus Maramorosiensis” vor urca anul acesta basarabenii de la Zdob şi Zdub. Fanfara din Solotvino va deschide festivalul vineri dupămasa, iar cei de la Hypnosis vor încheia programul cu un moment incendiar duminică la miezul nopţii. Nu vor lipsi nici în acest an demonstraţiile de luptă, parada vestimentară, dansurile de epocă concertele rock şi spectacolele pirotehnice. Toate momentele festivalului vor urmări să aducă publicul cât mai aproape de istorie şi de patrimonial cultural istoric. Pentru anul acesta se aşteaptă o participare atât din partea publicului, dar şi a invitaţilor mai grandioasă decât anul trecut. Primăria Sighet a luat în mână frâiele acestui amplu proiect şi îşi propune organizarea unui festival care să aibă un cuvânt important de spus în economia turismului local. S-a schimbat durata de desfăşurare,d ar şi locaţia. Ediţia din acest an se va desfăşura pe trei zile, în perioada 14- 16 septembrie, în Centrul Vechi al oraşului, în imediata apropiere a Parcului Municipal. Cu aportul Consiliului Judeţean, a Şcolii de Artă “Gheorghe Chivu”, Muzeului Maramureşului şi Societăţii Academice “Gheorghe I. Brătianu”a fost constituit programul oficial al festivalului. Totul va începe vineri, 14 septembrie în Sala Mare a Primăriei, după care se va ieşi în stradă dând şefata invitaţilor din Ucraina şi Fanfarei din Solotvino. Prima zi va fi dedicată dansurilor de epocă şi paradei vestimentare. De la ora 21:15 vor concerta cei de la Orizont 77.
Pentru a intra în atmosfera festivalului Muzeul Maramureşului organizează sâmbătă o expoziţie documentară “Sighetul de altădată”, iar la Biserica Reformată se va susţine un Concert de muzică medievală. Sighetul se va transforma sâmbătă într-un camp de bătălie, adrenalina fiind întreţinută de confruntarea trupelor de reenactori: Lupii din Pustă, Ordinul Dragonilor de Transilvania, Trupa Ezustsolyom/Silfr Haukr, Cavalerii Cetăţilor Bârsei şi Cnezii din Maramureş.
De la ora 19:00 scena va fi ocupată rând pe rând de trupele de Sighet, Cluj sau Bucureşti:Flavia Hojda, Big ToneZ, Strip Joint sau Hourglass. Specatcolul pirotehnic “Ispitirea cavalerilor”oferit de cei de la Hypnosis va încheia a doua seara a festivalului.

Ultima zi va aduce în scenă trupele de reenactori până la ora 19:00. În cadrul festivalului vor fi premiaţi şi câştigătorii Concursului Ansamblu marcare Intrare Municipiul Sighetu Marmaţiei, după care va începe maratonul concertelor rock: Hybrid Simphony (Sighetu Marmaţiei), Ultimul Nivel (Baia Mare), Odyssey (Suceava). Descătuşarea maximă de energie se va atinge în momentul urcării pe scenă a basarabenilor de la Zdob şi Zdub, care vor bate  toba mare  să răsune întreg Sighetul.
Ne vom lua împreună rămas bun de la cea de-a doua ediţie a festivalului duminică, târziu în noapte, alături de cei de la Hypnosis care ne vor ţine în suspans cu un nou moment incendiar, Danse macabre.
 Conform spuselor organelor de mentinere a ordinii, la festival au participat peste 8000 de persoane. Aşa cum a declarat primarul Ovidiu Nemeş, la ediţia din acset an sunt aşteptaţi mult mai mulţi participanţi.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.