SIGHET: 1.500 de consultatii au avut loc in aceasta perioadă la Unitatea Primiri Urgente Sighet, punandu-i la grea incercare pe medicii de garda.

SIGHET: 1.500 de consultatii au avut loc in aceasta perioadă la Unitatea Primiri Urgente Sighet, punandu-i la grea incercare pe medicii de garda.

Pe parcursul sarbatorilor de iarna 1.500 de cetateni au solicitat ajutorul medicilor de la Unitatea Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal Sighet. Excesul de alcool si mancare s-a numarat printre principalele cazuri tratate de medicii de pe ambulanta atat de Craciun cat si  in noaptea dintre ani. Si actele de agresiune au provocat victime. Comparativ insa cu anii precedenti, la final de 2011 nu s-au inregistat victime ale produselor pirotehnice. 

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din Sighet  nu au avut parte de o garda linistita de Craciun, de Revelion si nici in prima zi a anului. Cele mai frecvente afectiuni au fost provocate de excesele culinare si alcoolice, actele de violenta, dar si accidentele rutiere. Ingrijorator este faptul ca in acest au a crescut numarul cetatenilor care din diverse motive au incercat sa isi puna capat zilelor de sarbatori. In total 1.500 de consultatii au avut loc in aceasta perioada, punand-i la grea incercare pe medicii de garda. 
Gelu Moys, medic specialist  din cadrul Unitatii de Primiri Urgente (UPU) Sighet, ne-a declarat ca nu doar de sarbatori a crescut ingrijorator numarul persoanelor care apeleaza la serviciile de urgenta, ci si in timpul anului. In 2011, numarul consulatiilor realizate in cadrul Unitatii de Primiri Urgente a crescut cu peste 4.000 fata de 2010, ajungandu-se astfel la 24.000 de consultatii. Acesta atrage atentia cetatenilor ca ar trebui sa solicite si ajutorul medicilor de familie si sa apeleze la serviciile de urgenta numai in cazurile care impun acest lucru. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.