Sfaturile jandarmilor montani pentru turiști

În această perioadă sunt deschise pârtiile de schi în staţiunile montane din judeţ, iar siguranţa pe pârtie ţine în mare parte de comportamentul celor care schiază sau folosesc placa de snowboard ori săniile.  Pentru ca perioada de schi să fie una cât mai relaxantă, lipsită de incidente şi de evenimente neplăcute, jandarmii montani maramureşeni aduc în atenţie respectarea câtorva reguli.

Este esenţial ca toţi să ne comportăm în aşa fel încât să nu ne punem în pericol nici pe noi, dar nici pe ceilalţi. Viteza este un aspect de care trebuie să ţinem cont când suntem pe pârtie. Trebuie să adaptăm viteza în primul rând în funcţie de nivelul de pregătire, începător sau avansat, dar şi în funcţie de cum se prezintă pârtia, de gradul de dificultate a acesteia şi de cât de aglomerată este. Oprirea pe pârtie este interzisă în zonele înguste sau acolo unde vizibilitatea este redusă.

”Recomandăm turiştilor să respecte indicaţiile jandarmilor maramureşeni montani, să evite implicarea în conflicte de orice natură iar în cazul în care sunt victimele unui accident pe pârtia de schi sau martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, sunt rugaţi să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă 112, sau să se adreseze direct echipajelor de jandarmi montani din zonă”, au precizat jandarmii montani maramureșeni.

Oricine are datoria de a acorda ajutor celor care au nevoie. Schiurile trebuie aşezate în poziţie verticală, încrucişate, semnalizând astfel şi celorlalţi schiori că zona respectivă trebuie ocolită.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.