Sfaturi de vacanță

E vremea concediilor, iar pentru ca locuința dvs. să fie în siguranță cât sunteți plecați de acasă și să vă bucurați pe deplin de vacanță, fără griji în ce privește siguranța locuinței, polițiștii vă reamintesc câteva măsuri preventive care pot ține hoții la distanță. Astfel când plecați pentru mai multe zile de acasă:

  • Lăsați o sursă de lumină pornită, aceasta va ține hoții la distanță.
  • Rugați un vecin să vă ia corespondența, chiar și reclamele din cutia poștală care sunt la vedere. O căsuță poștală plină este un indiciu pentru hoți că nu sunteți acasă.
  • Montați un sistem de supraveghere video. Astfel veți putea monitoriza cine intră în curtea casei sau în scara blocului (la bloc puteți face acest lucru cu acordul tuturor proprietarilor).
  • Evitați să lăsați cheia de la intrare la îndemâna hoților. Sub un preș, într-un ghiveci, într-un pantof, sau într-un dulap vechi de la intrare, aceasta nu este în siguranță.
  • Evitați să vă informați prietenii de pe rețele de socializare intenția de a pleca în vacanță, sau postarea de fotografii sau materiale video de la destinație în timp real. Puteți să vă împărtășiți bucuria cu prietenii la întoarcere.

De siguranța locuinței noastre trebuie să ne preocupăm chiar și atunci când mergem în vizită la un vecin preț de câteva minute sau coborâm până la magazinul din colț. Pentru că 5 minute sunt suficiente pentru hoți să profite de neatenția noastră.

De asemenea când sunteți acasă încuiați ușa pe interior. O ușă lăsată neasigurată poate duce la pierderea bunurilor lăsate la intrare. Totodată atenție cui deschideți ușa și pe cine lăsați să intre în locuință.

Discutați cu copiii dvs. despre pericolele cu care se pot confrunta atunci când deschid ușa necunoscuților și când au încredere în aceștia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.