VIDEO | Severica Covaciu – Demersuri pentru accesibilizarea programelor Start-up Nation

Senatorul Severica Covaciu a înaintat o adresă către Ministerul Economiei privind programele Start-up Nation. Senatorul PMP de Maramureș a solicitat eliminarea unor criterii de evaluare, dar și modificarea modului de finanțare a tinerilor care acced la programele Start-up Nation.  

Pentru ca finanțarea proiectelor Start-up Nation să fie cât mai accesibilă și mai obiectivă, senatorul PMP de Maramureș, Severica Covaciu, a cerut ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri să elimine ori să adapteze două dintre criteriile de evaluare și anume: numărul de locuri de muncă nou create si termenul de depunere.

,,Consider că un tânăr care își deschide prima afacere își asumă un mare risc având 4 sau 5 angajați. Referitor la termenul de depunere, în opinia mea, finanțarea ar trebui făcută în ordinea punctajelor și nu în ordinea depunerii dosarelor. În consecință, în acest an se acordă punctaj pentru un singur loc de muncă creat, pe lângă cel obligatoriu, ceea ce este prin esență în favoarea tinerilor, stimulând în același timp procesul de înființare a IMM-urilor.  De asemenea, în acest an, au prioritate proiectele care își propun inovare într-un domeniu de activitate, achiziționarea echipamentelor software, achiziționarea echipamentelor specifice utilizării resurselor regenerabile, digitalizare, informatizare. Regăsim deci criterii de eligibilitate specifice perioadei actuale”, menționează senatorul PMP, de Maramureș, Severica Covaciu.

Drept răspuns la solicitarea înaintată, senatorul a primit asigurări din partea Ministerului Economiei,  că, în perioada stării de alertă, în contextul răspândirii noului coronavirus, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, va acționa activ și aplicat acestei perioade, ajustând procedurile legislative nevoilor mediului de afaceri și posibiloităților actuale de dezvoltare. În aceste condiții, pe perioada stării de alertă, programele naționale vor fi reanalizate, regândite și adaptate cu soluții pertinente la noile condiții, respectând, în aceași timp măsurile adoptate de Uniunea Europeană, în domeniul sprijinirii întreprinderilor mici și mijlocii  și repornirii economiilor naționale ale țărilor membre.

În această perioadă, echipa Ministerului Economiei analizează toate variantele de lucru post criză SARS CoV-2, astfel încât programele destinate companiilor românești, să fie adaptate realităților economice, post pandemie. Procedurile programelor naționale vor fi postate pe site-ul instituției noastre, la momentul definitivării acestora, după adaptarea tuturor aspectelor tehnice de implementare la noile condiții impuse de starea de alertă și de perioada următoare post criză”, au scris reprezentanții Ministerului Economiei, în adresa îanintată senatorului de Maramureș Severica Covaciu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.