VIDEO | Servicii de găzduire permanentă în perioadele geroase de iarnă la Azilul de Noapte din Baia Mare

Având în vedere situația actuală, națională și internațională, generată de pandemia cu virusul SARS-CoV-2, Direcția de Asistență Socială Baia Mare precizează că toate spaţiile, echipamentele şi materialele Azilului de Noapte din municipiu sunt igienizate de personalul specializat al DAS.

În ceea ce privește perioadele geroase de iarnă, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, Azilul va acorda servicii de găzduire permanentă cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

”De precizat ar mai fi faptul că cei care vor ajunge aici, beneficiarii, vor avea trei mese/zi respectiv mic dejun, prânz și cină, în valoare de 12 lei/zi. În mod suplimentar, locatarii camerelor vor participa la curățenia interioară și exterioară a adăpostului după un grafic de curățenie ce se va afișa lunar. Totodată, aceștia vor fi implicați și în acțiunile de deszăpezire, care se vor desfășura în jurul centrului, pentru ușurarea căilor de acces. Tot pe timpul sezonului rece, când temperaturile sunt scăzute, o echipă formată din personalul Azilului de Noapte împreună cu echipaje ale Poliției Locale, după caz, vor întreprinde acțiuni pentru identificarea persoanelor fără adăpost de pe raza Municipiului Baia Mare, acestea fiind îndrumate și transportate până la centru. Persoanele care nu doresc să beneficieze de aceste servicii vor fi sprijinite prin oferirea de sandvișuri și recipiente cu ceai cald”, au precizat reprezentanții Primăriei Baia Mare.

La această oră, la Azilul de Noapte există un număr de 60 de paturi, iar programul de odihnă este cuprins între orele 22:00-08:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.