Seringile ar putea fi interzise începând cu Jocurile Olimpice din 2012

Seringile ar putea fi interzise începând cu Jocurile Olimpice din 2012
Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va interzice deţinerea de seringi şi alte materiale pentru injecţii începând cu Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, a anunţat, vineri, preşedintele Comisiei medicale a forului olimpic, Arne Ljungqvist.
Fără a preciza detalii legate de această măsură, Ljungqvist a precizat că produsele respective ar putea fi interzise în incintele olimpice – satul olimpic, dormitoare, vestiare, în jurul stadioanelor – precum şi în "alte locuri nepotrivite" în timpul şi după JO.  
"Vrem să trimitem un mesaj şi să spunem: «Comportaţi-vă într-un mod protrivit în ceea ce priveşte tratamentele medicale». Aceste materiale pot da o imagine proastă sportului", a spus Ljungqvist.   Profesorul suedez a adăugat că nu se pune problema interzicerii acelor sau a altor materiale la JO, însă acestea trebuie declarate la CIO. "Nu ne dorim ca tratamentele să fie aplicate în orice loc sau să fie administrate de oricine. Un medic va avea evident dreptul de a îngriji astfel un sportiv, dacă apreciază că este necesar, însă noi dorim să fim informaţi", a mai spus Ljungqvist.   Numai două federaţii internaţionale interzic materiale pentru injecţii, cea de canotaj şi de ciclism.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.