SENATOR DAN IVAN: După ani de zile de lupta cu sistemul, USR a reușit să reintroducă confiscarea camioanelor care transportă ilegal lemne în noul Cod Silvic, la Senat

2743,91 m3 de material lemnos confiscat, valoare estimata de 800.000 lei. Si nicio mașină care a participat la aceste infracțiuni nu a fost confiscata.  Așa arata datele pe anul 2023 când spunem taiere ilegala de păduri în Maramureș.

După ani de zile de lupta cu sistemul, USR a reușit să reintroducă confiscarea camioanelor care transportă ilegal lemne în noul Cod Silvic, la Senat.

Toate mijloacele de transport, precum și orice alt bun folosit la tăierea și transportul ilegal al lemnului vor fi confiscate, prevede noul Cod Silvic, datorită unui amendament USR care a fost sprijinit de Ministerul Mediului cu mici modificări și votat de toți senatorii din comisiile de specialitate din Senat.

Nu vom reuși sa reducem aceasta activitatea infracțională dacă legea prevede doar confiscarea materialului lemnos transportat. După câteva zile, camionul acela își va relua activitatea și va transporta alt material lemnos  tăiat ilegal. Sancțiunea trebuie sa aibă un impact material major dacă vrem sa oprim mafia pădurilor care este o rețea de criminalitate atât de dezvoltata în România, dar mai ales în Maramureș.” a declarat senatorul de Maramureș dan Ivan.

De asemenea, proiectul prin care USR voia ca jandarmii să poată opri transporturile ilegale de lemn, proiect depus de parlamentarii USR în 2021, este ținut „la sertar” de doi ani și jumătate la Camera Deputaților, după ce a fost respins de senatorii PSD, PNL și UDMR.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.