Semifinala Eurovision România: Show-ul în care concurenții vor dialoga, în premieră, cu juriul

Semifinala Eurovision România: Show-ul în care concurenții vor dialoga, în premieră, cu juriul

 Semifinala Eurovision România, care va avea loc vineri seară la Sala Sporturilor din Baia Mare, este show-ul în care, în premieră, concurenții vor dialoga cu membrii juriului.

"Producția acestui show a însemnat o muncă a unui colectiv de peste o sută de persoane, timp de două luni de zile, care se finalizează astăzi și duminică, sperăm noi, cu toate lucrurile bine puse la punct din punct de vedere organizatoric dar și artistic. Este un show încărcat de dinamism", a declarat, pentru AGERPRES, Iuliana Marciuc, producător Eurovision România și șefa delegației țării noastre.
Ea a adăugat că este spectacolul Eurovision România în care concurenții au "media de vârstă cea mai joasă din ultimii ani". Marciuc a amintit că artista cea mai tânără din competiție, Florena, are 17 ani.
Alături de scenă, jurații vor urmări cele 12 show-uri din scaune roșii. "Este o noutate a acestui an faptul că juriul este la vedere, comentează după fiecare piesă în parte și comentează la final. În felul acesta juriul trimite în finală 4 dintre semifinaliști. Cei 8 semifinaliști pot fi salvați de public, prin vot, timp de 20 de minute", a adăugat Iuliana Marciuc, menționând că finala de duminică "aparține numai publicului".
"Concurenții pot răspunde juriului. Este prima dată când concurenții pot intra în legătură cu juriul. Face parte din noutățile acestui sezon", a spus Iuliana Marciuc.
Vineri după-amiază este programată repetiția pentru show-ul semifinalei Eurovision România, repetiție care va fi înregistrată pentru membrii European Broadcasting Union (EBU), organizatorii Eurovision.
"Acum are loc repetiția cu înregistrare pentru EBU și e prima dată când juriul asistă la această repetiție în fața concurenților", a adăugat producătoarea Eurovision România.
Pentru Iuliana Marciuc, reprezentantul României la Eurovision trebuie "să aibă energie pozitivă, să fie vesel, să fie mândru de țara lui, să aibă un show extraordinar și să fie stăpân pe vocea lui".
Săptămâna în care concurenții s-au pregătit pentru show-uri a fost pentru unii ca un "team building".
"Este ziua cu cele mai mari emoții. (…) Este un ‘team building’ mare, cu toate echipele", a declarat pentru AGERPRES Alex Vasilache de la Jukebox.
"Noi suntem mulțumiți de ce se întâmplă, de cum arată", a spus el, referindu-se la show-ul pregătit pentru piesa Jukebox — "Come On Everybody".
Sursele de inspirație pentru cele 12 piese ce concurează la Eurovision România vin din diferite zone, inclusiv zilele de după tragedia de la club Colectiv — precum "Moment of Silence" a lui Ovidiu Anton.
"’Moment of Silence’ este o piesă pe care am scris-o când toată lumea era în stradă (protestele de după Colectiv — n.r.)", a declarat pentru AGERPRES Ovidiu Anton.
El a spus că "Moment of Silence" este "o piesă din suflet pentru suflete". "E o piesă pentru toți oamenii, care trebuie să își amintească încă o dată că suntem singurii stăpâni pe viețile noastre, că nimeni nu are dreptul să folosească sufletele noastre pentru a obține interese obscure. Trebuie să ne amintim că noi contăm, trebuie să luptăm împreună pentru ce e al nostru, pentru adevăr", a adăugat solistul.
"Aici cred că fiecare artist va încerca să facă ceva decent din respect pentru public", a spus el.
Anton a adăugat că o variantă a piesei "Moment of Silence" ar putea fi inclusă pe noul album la care lucrează alături de Nuțu Olteanu și No Map. "Pregătim un album pentru România, iar după succesul ‘Moment of Silence’ cred că vom face și o versiune pentru albumul No Map. Nu o vor lăsa deoparte", a adăugat el.
Semifinala Eurovision va cuprinde recitaluri Vunk, Jo și Ioana Voicu.
Patru finaliști vor fi aleși de juriu și doi desemnați prin televoting în urma semifinalei de vineri.
Juriul Eurovision România este format din regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul și producătorul Horia Moculescu, soliștii și producătorii muzicali Randi și Zoli Toth și contratenorul Cezar Ouatu.
Telespectatorii vor putea vota de pe același număr de telefon pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singură dată pentru fiecare melodie, din momentul în care se vor declara deschise liniile telefonice.
Ordinea intrării în concurs în semifinala de vineri, care se desfășoară la Sala Sporturilor din Baia Mare, este următoarea: 1. Doru Todoruț feat. Irina Baianț — "The Voice", 2. Andra Olteanu — "Nai Nai", 3. Dream Walkers — "Let It Shine", 4. Irina Popa — "Lasă-mă, eu te las", 5. Jukebox — "Come On Everybody", 6. Mihai Băjinaru — "Never Too Late", 7. Vanotek feat. The Code & Georgian — "I’m Coming Home", 8. M I H A I — "Paradisio", 9. Florena — "Behind The Shadows", 10. Gașca de Acasă — "Tu ești povestea", 11. Ovidiu Anton — "Moment of Silence" și 12. Xandra — "Superhuman".
În finala Selecției Naționale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.
Ca și în cazul semifinalei, finala va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online pe www.tvrplus.ro.
Concursul cântecului european se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai. În competiție s-au înscris 43 de țări, cu trei mai multe decât la ediția precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.