Seful DGASPC Maramures, nemultumit de colaborarea dintre primarii si asistentii personali

Seful DGASPC Maramures, nemultumit de colaborarea dintre primarii si asistentii personali

Mai multa atentie si colaborare. Atat cere Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures primariilor din judet, atunci cand vine vorba despre asistentii personali si persoanele cu dizabilitati.

"Cand facem evaluarea la serviciu trebuie sa-i chemam sa ne aduca acte in completare. Ganditi-va dumneavoastra ca vin de la o suta de kilometri si pentru un act pe care nu-l are la dosar mai trebuie sa mai stea o luna de zile. Dar mai ales cei care vin la reevaluare risca sa iasa din termenul de plata", sustine Nicolae Boitor, director executiv Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures.

De asemenea, directorul DGASPC Maramures i-a rugat pe secretarii unitatilor administrativ-teritoriale in cadrul sedintei de luni sa ceara informatii telefonice directiei astfel incat astfel de situatii sa nu se mai repete. Totodata, Nicolae Boitor a mai propus secretarilor ca in cazul in care asistentii personali au nevoie de perfectionare, sa fie anuntata si institutia pe care o conduce. Asta deoarece DGASPC poate organiza cursuri de pregatire pentru ei.

In cadrul aceleiasi sedinte, Nicolae Boitor a mai atras atentia asupra asistentilor persoanelor cu dizabilitati, readucandu-le aminte celor prezenti in sala ca evaluarea acestei categorii de personal este facuta de catre angajatii primariilor. "Va rog sa fiti foarte, foarte atenti la persoanele desemnate ca asistenti personali. Nu este obligatoriu ca asistentul personal sa fie mama, tata, fratele sau sora persoanei cu handicap", evidentiaza Nicolae Boitor. Persoanele cu dizabilitati vor avea dreptul la roviniete si le vor primi in cel mai scurt timp. "Vor fi doua zile pe saptamana in care vom primi acte si in care vom elibera acte. Va vom comunica in scris, la fiecare primarie, programul pentru roviniete. Daca persoanele cu handicap vin la dumneavoastra si va intreaba, va rog sa le comunicati zilele in care sa se prezinte la noi dupa aceste acte", a mai adaugat Nicolae Boitor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.