VIDEO | Ședință de lucru a Comisiei de Dialog Social cu privire la revendicările membrilor de sindicat din cadrul Federației Sanitas

Președintele Uniunii Județene Sanitas Maramureș, Mircea Ciocan, a adus în atenția prefectului Nicolae-Silviu Ungur, subprefectului Oana-Mihaela Oșanu și vicepreședintelui Consiliului Județean Maramureș, Radu Trufan principalele probleme ale angajaților din sistemul public de sănătate și asistență socială: înghețarea salariilor, respectiv reducerea veniturilor salariaților din sănătate și asistență socială care sunt în prima linie.

Printre problemele semnalate se numără și stabilirea discriminatorie a sporului prin raportare la salariul de bază; solicitarea acordării sporurilor prevăzute pentru perioadă stării de urgență, respectiv a unui stimulent pentru angajații centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență socială a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru angajații centrelor rezidențiale destinate altor categorii vulnerabile; acordarea stimulentului de risc, în cuantum de 2500 lei brut/lună pentru personalul din domeniul asistenței sociale, pe perioada stării de urgență, stimulente neacordate fie din lipsă de fonduri și finanțare de către autorități, respectiv anulat prin adoptarea Legii nr. 166/2020.

Liderul sindical a solicitat sprijin pentru identificare de soluții și rezolvarea problemelor semnalate de către Guvern, pentru ca angajații din sistemul sanitar și cel de asistență socială să poată beneficia de drepturile legale, având în vedere că își desfășoară activitatea în condiții dificile.

De asemenea, având în vedere nemulțumirea salariaților s-a menționat inclusiv despre susținerea unor acțiuni sindicale ale angajaților din sistemul sanitar și cel de asistență socială. Revendicările transmise de către sindicaliști autorităților județene au fost înaintate la nivel central, instituțiilor de resort, respectiv factorilor de decizie din cadrul acestora.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.