Secvențe actuale în plastica băimăreană 1995-2020 la Centrul Artristic Baia Mare

Ideea organizării unei expoziții de artă actuală a pornit de la necesitatea diversificării ofertei înspre public a ceea ce Baia Mare oferă, la ora de față în domeniul atât de legitim al artelor plastice. În acest sens,  Muzeul Județean de Artă – Centrul Artistic Baia Mare prin Consiliul Județean Maramureș se alătură Filialei UAP Baia Mare în efortul de a dezvolta și promova arta plastică băimăreană. Câteva trăsături rămân constante pe parcursul bogatei istorii a artei băimărene, dintre acestea, în momentul de față, remarcăm efervescența creativă a artiștilor și dinamica expozițională.

În conținutul său, expoziția dezvăluie, încă o dată, ceea ce noi numim cele două mari direcții în care a evoluat arta plastică la Baia Mare pe întregul ei parcurs istoric: direcția tradiționalistă și cea novatoare. Anul 1995 a fost fixat ca reper pentru o incursiune în palmaresul generațiilor care au debutat după acest an. Desigur sunt mostre, expoziția este o selecție din achizițiile și donațiile ultimilor ani, inclusiv cele mai recente, înregistrate în patrimoniul muzeului.

Expunerea la public, chiar și într-o perioadă dificilă din punct de vedere a relaționărilor sociale se vrea a fi un tribut adus artiștilor contemporani, în egală măsură celor expuși pe simezele sălii de expoziții temporare a muzeului și celor care nu se vor regăsi in expozitie.

Curatorul expoziției este dr. Dorel Topan

Expoziția temporară este deschisă la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», in perioada ianuarie-februarie 2022.

Programul de vizitare este de miercuri-duminică, între 10,00-17,00 (accesul ultimului vizitator se face la 16,30). Accesul este permis exclusiv cu respectarea prevederilor legale privind pandemia de Covid-19.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.