Secretele lemnului – educație la înălțime

Un nou sezon de lecții cu drona a început, iar mâine, 8 noiembrie, de la ora 10, echipa ”Educație la înălțime” va transmite din nou din Maramureș. De data aceasta, lecția va viza tradiția lemnului, iar profesorii și elevii din întreaga țară o vor putea urmări, în direct, pe canalul Youtube și pe pagina de Facebook ”Educație la înălțime”.

Prof. Irina Constantinescu și Ioana Hochia, inspector școlar pentru învățământul primar, vor transmite această lecție în direct de la Muzeul Satului din Baia Mare împreună cu: Monica Mare, directorul Muzeului de Etnografie și Artă Populară, etnologul Aneta Ciocan, sculptorul Ionuc Muntean și cu dansatori ai Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”.

”Cei care ne vor urmări vor descoperi istoria și semnificația lemnului în Maramureș, tehnicile tradiționale de prelucrare a lemnului, modele artistice și sculptură în lemn, povești și tradiții maramureșene legate de lemn. De asemenea, este planificată și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Nu ratați, așadar, ocazia de a călători virtual în Maramureș și de a descoperi secretele lemnului într-o manieră interactivă și distractivă. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim cu toți cei mici și mari pentru această aventură educativă”, a punctat Ioana Hochia, inspector școlar pentru învățământul primar.

Lecțiile ”Educație la Înălțime” sunt gratuite și nu necesită înregistrare prealabilă. Acestea sunt realizate de către Asociația ”Însemne” în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.