Se trece la ora de vară. Cum va fi cu circulația feroviară

În acest sfârșit de săptămână se trece la ora de vară.  Această schimbare se face în fiecare an în ultima duminică din luna martie, astfel încât în noaptea de sâmbătă spre dumincă ora 3:00 va deveni ora 4:00, iar 31 martie va fi cea mai scurtă zi din an.

În fiecare an, în ultima duminică a lunii martie, românii îşi dau ceasul cu o oră înainte, deoarece se trece la ora de vară. Mai exact în noaptea de 30 spre 31 martie ceasurile vor fi date cu o oră înainte, iar ora 03:00 va deveni ora 04:00. Din această cauză ziua de 31 martie va avea doar 23 de ore, în loc de 24. Din 1997, ora de vară începe în România în ultima duminică din martie şi se încheie în ultima duminică din octombrie.

În ceea ce privește mersul trenurilor CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2019, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, însă acest lucru nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia urmând a se efectua conform orarului prevăzut în Mersul trenurilor. Trenurile de călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 30/31 martie la ora 03:00, care va deveni ora 04.00. După ora 04.00, trenurile vor pleca la orele din Mersul trenurilor în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Trenurile de călători aflate în circulație după ora 03:00, care devine ora 04:00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 04.00 – 05.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi de duminică, 31 martie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula după graficele din Mersul trenurilor în vigoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.