VIDEO | Se construiește o casă pentru o familie nevoiașă din Oncești

În a doua zi de Paști în Oncești s-a organizat un eveniment caritabil inițiat de două femei inimoase, Ioana Maran și medicul din localitate, Ramona Avram. La eveniment au participat mai mulți maramureșeni, dar și de oameni cu suflet mare veniți în județ ca turisti.

Proiectul caritabul intitulat „Casa sufletului tău” își propune construirea unei case pentru o mamă cu șapte copii care momentan locuiesc într-o „locuință de serviciu” oferită de administrația locală din Oncești.

”Rezultatele acestui proiect sper să fie cele mai bune și, așa cum și-au propus organizatorii în proiectul Casă pentru sufletul tău, încercăm să ducem la bun sfârșit misiunea pe care și-au asumat-o și Consiliul Județean Maramureș nu putea să stea deoparte când este vorba despre asemenea proiecte. Fiind vorba despre construcția unei case pentru o familie nevoiașă, am venit cu propunerea ca unul din cele 11 proiecte de case care îmbină arhitectura tradițională cu cea modernă să îl oferim cu titlu gratuit pentru a ușura oarecum din munca ce se depune pentru realizarea proiectului. Noi avem niște proiecte pe care le-am achiziționat printr-un concurs de soluții și pe care le punem la dispoziție tuturor celor care doresc să construiască în acest stil prin care încercăm să conservăm valorile tradiționale ale Maramureșului”, a precizat Ioan Doru Dăncuș, vicepreședinte Consiliul Județean Maramureș.

Reprezentanții Consiliului Județean spun că prin acest demers se dorește încurajarea maramureșenilor să îmbine artectura tradițională cu cea modernă atunci când construiesc case.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.