VIDEO | Se cere sancționarea celor răspunzători de funcționarea deficitară a serviciului RO-ALERT

Vijelia care s-a abătut asupra municipiului Baia Mare marți a provocat pagube materiale însemnate, iar populația a fost prinsă total nepregătită. Serviciul RO-ALERT, cel care avea menirea de a pregăti oamenii pentru astfel de momente, a funcționat deficitar spre deloc, mulți cetățeni plângându-se de faptul că fie au primit mesajul după ce furtuna deja trecuse, fie că nu l-au primit.

Președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a declarat că va cere Guvernului măsuri dure de sancționare a celor care nu au asigurat, așa cum trebuie, buna funcționare a acestui serviciu.

”Am primit foarte multe mesaje, ieri seară, de la băimăreni, care s-au arătat extrem de nemulțumiți de funcționarea serviciului RO-ALERT, serviciul de avertizare a populației în situații de urgență. Iar oamenii au dreptate, deoarece este inadmisibil să primești mesaje de avertizare după ce furtuna a trecut și afară este deja soare. Am cerut explicații, încă de aseară, ministrului de Interne și am primit confirmări ca mesajul a fost expediat către populație la două minute după avertizarea primită de la Administrația Națională de Meteorologie. Contează prea puțin acum, cert este ca sistemul anunțat cu surle și trâmbițe nu funcționează bine în astfel de situații limită pentru oameni. Voi cere azi, Guvernului României, în mod oficial, în numele Consiliului Județean Maramureș, remedierea urgentă a acestor neajunsuri și măsuri dure de sancționare a celor care au întârziat transmiterea mesajelor de avertizare la timp”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.