VIDEO | Se caută soluții pentru rezolvarea problemelor vârstnicilor

La întrunirea Comitetului  consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice  a fost prezentat raportul de activitate pentru anul 2018. Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Ștefan Lupșa,  a menționat  faptul că o serie de propuneri transmise la nivel central au fost luate în considerare și rezolvate.

S-a reușit organizarea de întâlniri cu autorități și cu parlamentari. De asemenea, a fost majorată indemnizația pentru veteranii de război și recalcularea pensiilor pentru persoanele din grupa I și grupa a II-a de muncă. Pentru anul acesta mai sunt de rezolvat câteva lucruri, printre care se numără problema transportului în comun și îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu care ar rezolva o parte din dificultățile cu care se confruntă unii pensionari.

Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice a solicitat sprijin din partea primăriilor pentru înființarea asociațiilor de pensionari la nivel de localități din mediul rural, inclusiv spații pentru sediul unde să își desfășoare activitatea, oferind ca exemple de bună practică Mocira, Săsar, Lăpușel și Recea. O altă propunere s-a referit la organizarea de întâlniri, în teritoriu, la sediul asociațiilor, cu conducerea Casei Județene de Pensii Maramureș și reprezentanți ai Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.