Scrimă: CE 2012 – Argint şi pentru echipa masculină de sabie a României

Scrimă: CE 2012 – Argint şi pentru echipa masculină de sabie a României
După argintul cucerit de echipa feminină de spadă a României, şi echipa masculină de sabie a câştigat tot medaliile de argint la Campionatele Europene de scrimă de la Legnano (Italia), duminică, după ce a pierdut cu 42-45 finala cu Rusia.
Echipa masculină de sabie, alcătuită din Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Alexandru Siriteanu şi Florin Zalomir, antrenată de Mihai Covaliu, a învins Georgia în optimi, cu 45-36, în sferturi a dispus de Belarus, cu 45-36, iar în semifinale a trecut de Germania cu 45-34. 
În finală, Zalomir i-a învins pe Alexei Iakimenko, scor 5-3, şi pe Nikolai Kovalev, cu 5-4, fiind întrecut de Veniamin Reşetnikov cu 5-3. Dumitrescu a dispus de Kovalev cu 5-3, a cedat la Reşetnikov (2-6), dar l-a învins pe Iakimenko (7-5). Dolniceanu a pierdut la Reşetnikov (5-7) şi la Iakimenko (5-7), în timp ce Siriteanu a terminat la egalitate, 5-5, cu Kovalev. Bronzul a fost adjudecat de Germania, după 45-43 cu Italia în finala mică. 
La această ediţie a Europenelor, România a cucerit până acum patru medalii, una de aur, prin Simona Gherman, şi trei de argint, prin Anca Măroiu, în proba individuală feminină de spadă, echipa feminină de spadă şi cea masculină de sabie. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.