Scriitorul italian Antonio Tabucchi a decedat la vârsta de 68 de ani

Scriitorul italian Antonio Tabucchi a decedat la vârsta de 68 de ani
Scriitorul italian Antonio Tabucchi, considerat "cel mai european dintre autorii italieni", care a privilegiat adeseori în romanele sale poveştilor unor anti-eroi, a murit duminică, la Lisabona, la vârsta de 68 de ani.
Antonio Tabucchi a murit din cauza complicaţiilor generate de "o maladie îndelungată", a precizat traducătorul operelor sale în limba franceză, Bernard Comment
Născut în regiunea italiană Toscana, Antonio Tabucchi avea o a doua patrie: Portugalia. Tabucchi era traducător şi specialist în opera unuia dintre cei mai mari autori portughezi, poetul Fernando Pessoa.
"Oamenii care au adeseori îndoieli au oarecum o viaţă mai grea şi epuizantă, dar ei sunt vii (…) Nu-mi plac personajele ale căror vieţi sunt pline, satisfăcătoare", a explicat scriitorul italian, într-un interviu acordat publicaţiei Le Courrier de l’Unesco.
Antonio Tabucchi a mai fost distins cu Premiul PEN Clubului Italian, a devenit Cavaler al Artelor şi Literelor Franceze, iar în 1989, preşedintele Portugaliei i-a conferit ordinul "Do Infante Dom Henrique".

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.