Scotocind prin calendar – 14 ianuarie | Podgoria cu statui, Laocoon și fiii săi
  • Marmura din podgorie. În 14 ianuarie 1506 a fost descoperit, într-o podgorie apropiată de Bazilica ”Santa Maria Maggiore”, din Roma, grupul statuar grecesc ”Laocoon și fiii săi”. O creație de 2,42 de metri înălțime, realizată din marmură albă, aparținând perioadei elenistice. Firește că orice om cu scaun la cap care mergea într-o podgorie se aștepta să găsească mai degrabă struguri decât statui. Dar nu te poți așterne contra vremurilor. Cum o fi ajuns acolo grupul statuar nu se știe limpede. Sigur nu fusese pus la cules de struguri.
  • Elvis și satelitul. Tot într-o zi de 14 ianuarie, dar în anul 1973, a avut loc concertul lui Elvis Presley din Hawaii, transmis în direct prin satelit și care a stabilit recordul ca fiind cea mai urmărită emisiune a unui artist din istoria televiziunii americane. Nu te puteai pune cu Elvis, totuși…
  • Mineriadă la grămadă. 1999: A cincea mineriadă. Peste 10.000 de mineri își dau acordul scris pentru a merge la București. Logic că nu voiau să meargă în capitală spre a se bucura de vegetația din Cișmigiu sau ca să viziteze niște muzee.
  • Mai sigur fără Făt-Frumos. În India are loc Festivalul Zmeelor – sau Makar Sankranti ori Uttarayani. Bine că nu merge Făt-Frumos pe-acolo, că, la cât e de hotărât pe ideea de a-i pune pe zmei cu botul pe labe ar fi în stare să-i lase pe indieni fără festival. (Horia Iancu)

Sursa informațiilor și foto: Wikipedia

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.