VIDEO | Școala gimnazială ”Nicolae Iorga”din Baia Mare a aniversat împlinirea a 60 de ani de existență

Școala gimnazială ”Nicolae Iorga”din Baia Mare a aniversat împlinirea a 60 de ani de existență. Școală de prestigiu, cu rezultate remarcabile la învățătură, dar și în domeniul sportive, școala se poate mândri azi cu un efectiv de elevi talentați, isteți și buni la învățătură și un colectiv didactic format din dascăli care păstrează valorile profesionale ale meseriei de dascăl la standard înalte.

Școala și-a început activitatea în 1959, când un efectiv de 444 de elevi au trecut pentru prima dată pragul școlii.Școala dispunea la început de șapte clase cu predare în limba maghiară și nouă cu predare  în limba română. Azi,  Șcala gimnazială ”Nicolae Iorga” împlinește 60 de ani. În timp școala s-a dezvoltat, azi, efectivul de elevi fiind se 1031 de elevi. Școala a păstrat și azi clasele cu predare în limba mahiară și s-au înființat și clase cu profil sportiv. În 1995, Școala nr. 11 a fost prima din județ care și-a schimbat numărul cu numele unui istoric, ”Nicolae Iorga”.

De-a lungul anllor, școala a înregistrat rezultate semnificative atât la olimpiade, la disciplinele fundamentale, dar și la clasele sportive. De-a lungul anilor, Școala gimnazială ”Nicolae Iorga” a derulat diferite acțiuni cu caracter umanitar, pentru a sprijini elevii cu probleme financiare. În perioada 2-6 decembrie, Școala gimnazială ”Nicolae Iorga”va marca sărbătorirea a 60 de ani de existență prin organizarea unor activități artistice și științifice cu participarea elevilor și a  corpului didactic.

”Suntem azi împreună pentru a evoca istoria celor 60 de ani de existență a Școlii Gimnaziale ”nicolae Iorga. Vă mulțumim călduros tuturor celor care au contribuit de-a lungul timpului, la îndeplinirea misiunii școlii, un lucru departe de a fi ușor. Ceea ce ne-a unit pe toți este spiritul de echipă, de aceea vă invit la ceas de mare sărbătoare, cu mare emoție, să sărbătorim împreună. Acum când lumea crede că se dezvoltă doar onvalorile, noi, profesorii Școlii Gimnaziale ”Nicolae Iorga”, susținem că vom continua să cultivăm valori precum profesionalism, respect, solidaritate, umanism, atunci școala noastră va continua să formeze personalități umane de mare valoare”, a spusu Mihai Boloș, directorul școlii.

Evenimentul a fost marcta printr-un spectacol de excepție susținut de elevii școlii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.