VIDEO | Școala de 12 metri pătrați în Maramureș

În timp ce autoritățile vorbesc despre noile normele pentru începerea școlii, cum ar fi intrarea la cursuri eșalonat, distanțare de minim 1 metru între elevi sau separarea cu plexiglas, în Maramureș câțiva elevi vor începe noul an școlar într-o școală care are doar 12 metri pătrați.

Școala din cătunul Corneţea, din comuna Poienile de sub Munte este considerată cea mai mică școală din țară. Unitatea de învățământ este o căsuță veche, cu o încăpere de 12 metri pătrați, aflată în vârf de deal, unde învață o mână de elevi. În aceeași sală de clasă învață copii din clasa pregătitoare până în clasa a IV-a.

”În cătunul Cornețea într-adevăr există o școală în care învață 6 copii, toți sunt cuprinși într-o clasă în regim simultan și acești copii sunt din ciclul primar, practic începând de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a și e de precizat că această școală aparține de Liceul Tehnologic Poienile de sub Munte”, a declarat Ligia Duruș, inspector școlar.

Chiar și în aceste condiții reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș spun că se vor putea respecta regulile impuse pentru începerea școlii în contextul pandemiei de coronavirus.

”Întrucât suprafața sălii de clasă este suficient de mare ca să poată sta cei 6 copii, ne gândim că în continuare se va merge pe ideea păstrării distanței între băncile în care vor sta copiii, practic va fi câte un copil într-o bancă și suprafața este de așa manieră încât întradevăr pot să fie aranjate mesele astfel încât să nu existe probleme cu privire la păstrarea distanței. Desigur vor exista toate celelalte elemente care țin de partea de prevenție și dezinfecție pe durata cursurilor, desigur că se vor face toate acțiunile necesare și specifice pe durata zilei de curs astfel încât să se prevină îmbolnăvirea acestor copii și a persoanelor mature care vor fi acolo împreună cu ei, doamna învățătoare și îngrijitoarea”, a adăugat Ligia Duruș, inspector școlar.

Școala primară din cătunul Cornețea are o singură cămăruță, cu câteva bănci, scaune, o masă, o sobă și o tablă.

Sursa foto: sparknews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.