ȘCOALA ALTFEL: Tainele preparării pâinii la Rogoz cu copii din două țări

În prima de zi a Programului Național „Școala Altfel” preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Târgu Lăpuș, coordonați de către Inspector pentru educație timpurie Fănățan Maria și cadrele didactice ale unității, în legătură online cu prietenii de la Școala Românească „Doamna Maria Brâncoveanu” Tours, Franța au vizitat Casa Muzeu Etnografic din Rogoz pentru a descoperi tainele preparării pâinii.

Întâmpinați de doamna Călina Mârzac, bunicuțele Cosma Reghina și Bodea Florica, copiii, au ascultat cu atenție povestea bobului de grâu și au vizualizat procesul prin care acesta se transformă în pâine. Pâinea caldă obținută, în paralel în cele două țări, a fost degustată pe nerăsuflate de preșcolarii grădiniței, cât și de copiii Școlii Românești din Franța.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.