SCANDALUL PANAMA: Kremlin – o dezinformare care îl vizează pe Putin; preşedintele rus nu este implicat

SCANDALUL PANAMA: Kremlin – o dezinformare care îl vizează pe Putin; preşedintele rus nu este implicat

 Preşedintele rus, Vladimir Putin, este una din principalele ţinte ale scandalului "Dosarele Panama", deşi nu este implicat deloc în acest caz, a reacţionat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, avertizând că este vorba de o campanie contra Rusiei şi de un nou nivel al "putinofobiei".

"Este evident că escrocheriile informaţionale au atins noi niveluri în cadrul putinofobiei, fiind practic imposibil să se vorbească de bine despre Rusia, despre activităţile Rusiei sau despre vreun succes al Rusiei. Se vorbeşte urât, se spun lucruri rele din abundenţă", a spus Dmitri Peskov.
"Publictul-ţintă al acestei campanii este cel din Rusia. Chiar dacă Vladimir Putin nu este menţionat direct în aceste dosare şi chiar dacă sunt menţionaţi liderii altor ţări, pentru noi este clar că obiectivul acestor informaţii este preşedintele Rusiei, mai ales în contextul alegerilor parlamentare şi al scrutinului prezidenţial, de peste doi ani", a adăugat Peskov.
Publicaţia germană Süddeutsche Zeitung (SZ) a primit, în urmă cu mai mult de un an, de la o sursă secretă, documente interne aparţinând Mossack Fonseca, o firmă de avocatură specializată în operaţiuni financiare offshore. Printre personalităţile vizate de aceste dezvăluiri se numără apropiaţi ai lui Vladimir Putin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.