VIDEO | Satul Breb, una dintre cele mai căutate destinații turistice din România

Un sat din județul Maramureș a devenit una dintre cele mai căutate destinații turistice din România datorită sătenilor care pun accent peobiceiurile lor și nu se dezic de meșteșugurile din bătrâni. Căsuțele tradiționale de lemn au fost restaurate și transformate în pensiuni, iar sătenii au devenit gazde primitoare pentru turiști.

Satul Breb aparține de comuna Ocna Șugatag iar în ultimii ani pensiunile au apărut una după alta, oferind numeroase spații de cazare turiștilor care vizitează Maramureșul.

”Avem cel mai frumos sat declarat, satul Breb a apărut într-o revistă spaniolă. Sunt încântat de acest lucru, întradevăr este satul care a explodat acum în ceea ce privește turismul, a apărut pensiune după pensiune”, a spus Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Șugatag.

Administrația locală are și câteva proiecte pentru satul Breb. Primarul Mihai Ivaszuk a precizat că una dintre investițiile pe care vrea să le facă în acest sat este reabilitarea drumurilor care nu vor fi asfaltate, ci pietruite.

”Am intabulat toate străzile din Breb, e vorba de 20 de km de străzi și m-am gândit după ce m-am consultat cu consilierii din Breb ca și drumul, ieșirea până sub Creasta Cocoșului, să fie reabilitat. Vor fi străzi pietruite, nu asfaltate, în Breb nu se dorește asfalt. O să avem un drum asfaltat de pe DJ 109 F, porțiunea de drum care coboară până în sat, iar în sat să fie străzi pietruite ca turistul care vine în Breb la agropensiunile de aici să se poată bucura de tradiții, să fie o atracție pentru această zonă”, a adăugat Mihai Ivaszuk.

Satul Breb este vizitat anual de mii de turiști din toate colțurile lumii.

Sursa forto: Sorin Santa

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.