Satu Mare: Şeful ARR, reţinut de DNA pentru luare de mită

Satu Mare: Şeful ARR, reţinut de DNA pentru luare de mită
Şeful Autorităţii Rutiere Română (ARR) Satu Mare, Nicolae Jurj, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită, urmând să fie prezentat Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă.
Potrivit unui comunicat al DNA remis sâmbătă, în sarcina şefului ARR s-au reţinut infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă. 

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în cursul lunii mai 2011, inculpatul Jurj Nicolae, în calitate de şef la Agenţia teritorială ARR Satu Mare, i-a pretins unui denunţător suma de 2.500 lei pentru ca subordonaţii săi să nu efectueze controale la firma denunţătorului. Din suma pretinsă, Jurj Nicolae a primit de la denunţător 2.000 lei. În acelaşi scop, în cursul lunii mai 2011, inculpatul a mai pretins de la un colaborator al denunţătorului o cantitate de motorină sau suma de 1.000 lei, echivalentul combustibilului. 

De asemenea, la data de 18 noiembrie 2011, inculpatul Jurj Nicolae, în calitate de şef al ARR Satu Mare, a pretins şi primit de la acelaşi denunţător suma de 2.500 lei, motivând că a intervenit pe lângă funcţionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare pentru ca aceştia să favorizeze firma denunţătorului la momentul efectuării unui control de specialitate. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.