Săptămâna viitoare se va efectua plata personalului care a participat la recensământ

Săptămâna viitoare se va efectua plata personalului care a participat la recensământ

Directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Maramureş, Vasile Pop, a declarat că, în data de 25 noiembrie a.c., se  încheie ultima etapă a operaţiunilor din teritoriu, efectuate la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din octombrie, respectiv se preiau mapele de recensământ cu tot instrumentarul aferent. Toate aceste documente vor fi predate de către primării la sediul Direcţiei Judeţene de Statistică.
         Personalul care a participat la recensământ va fi plătit începând de luni, 28 noiembrie a.c., conform indemnizaţiilor aferente stabilite prin HG nr 1502/2009. Sumele necesare pentru plata personalului vor intra în contul primăriilor la sfârşitul acestei săptămâni, fiind transferate de către Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş.  
         Un recenzor va primi suma netă de 547,5 lei, recenzorului şef îi revin 657 lei net, iar şefii de circumscripţie urbană şi recenzorii şefi coordonatori vor beneficia de 766,5 lei net.   Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor 2011 constituie o lucrare statistică de mare amploare şi complexitate, al cărui scop fundamental este acela de a oferi informaţii esenţiale şi de calitate pentru politicile guvernamentale în domeniul economic şi social, inclusiv pentru dezvoltarea umană, cercetare şi pentru mediul de afaceri.
         La recensământ au participat 2745 de persoane, din care 2350 de recenzori, 371 recenzori şefi şi 11 responsabili de circumscripţie urbană. De pregătirea, organizarea şi desfăşurarea tuturor operaţiunilor de recensământ s-au ocupat 77 de recenzori şefi cu rol de coordonare în cele 76 unităţi administrativ-teritoriale existente, respectiv la Direcţia Judeţeană de Statistică. Ancheta de control a fost efectuată în 12 sectoare de recensământ din judeţul nostru: şapte sectoare în mediul urban şi cinci sectoare în mediul rural.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.