SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII: Polițiști la discuții cu elevi, dascăli și părinți

În fiecare an, în luna mai, Poliția Română dedică o săptămână prevenirii criminalității. Anul acesta Săptămâna Prevenirii Criminalității a fost stabilită pentru perioada 20-24 mai. Fiecare zi are o tematică distinctă, iar activitățile se vor desfășura după un calendar stabilit la nivel național.

Astfel, luni a fost ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor. Marți este ziua dedicată siguranței în mediul online. Miercuri este ziua prevenirii violenței domestice. Joi este ziua dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, iar vineri este ziua prevenirii disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare.

Polițiștii de prevenire vor desfășura activități cu elevi, cadre didactice și părinți pe tema prevenirii victimizării minorilor și a siguranței în mediul online. Despre violența în familie, polițiștii de prevenire și cei de ordine publică vor vorbi cu angajații unor societăți comerciale din municipiul Baia Mare. Pentru a discuta despre infracțiunile contra patrimoniului polițiștii se vor întâlni cu vârstnicii de la Centrul de Asistență Socială Pentru Vârstnici. Iar despre modalitățile de prevenire a disparițiilor de copii, polițiștii de prevenire vor face echipe cu cei de investigații criminale, jandarmii montani și reprezentanți ai Salvamontului, în cadrul unei activități care se va desfășura la Cavnic.

Foto: Arhivă

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.