SANCȚIUNI: Se iau măsuri contra motocicliștilor și a conducătorilor de ATV-uri care sperie animalele sălbatice

SANCȚIUNI: Se iau măsuri contra motocicliștilor și a conducătorilor de ATV-uri care sperie animalele sălbatice

 Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor reclamă faptul că în ultima vreme motocicliștii și conducătorii de ATV-uri sperie tot mai des animalele sălbatice. AJVPS Maramureș vrea să pună capăt acestei situații și intenționează să ia lua măsuri împotriva celor care încalcă legea. 

Pasionații de off-road fac mult rău animalelor sălbatice, pe care le sperie și pe care le alungă din habitatul lor natural. Sitiația s-a agravat în ultimii ani, pe măsură ce tot mai mulți maramureșeni și-au achiziționat motociclete și ATV-uri cu care fac curse prin păduri, chiar și în zone greu accesibile turiștilor. 
„Pe fiecare fond cinegetic există și câte o zonă de restricție, de liniște, pe care toți vânătorii AJVPS o respectă. Nu la fel stă situația în ceea ce privește posesorii de motociclete și ATV-uri, care deranjează animalele prin zgomotul pe care îl produc și prin prezența lor fizică în acele zone speciale, dar și pe întreaga suprafață a fondurilor cinegetice”, a declarat Ionică Pop, președintele AJVPS Maramureș.  
Începând de anul trecut, cei care tulbură animalele sălbatice pot fi sancționați, iar AJVPS Maramureș are acum posibilitatea legală de a aplica amenzi.
„În anul 2015 a apărut legea 149, care interzice circulația în scop de agreement cu mijloace auto în afara căilor de circulație publică. Încălcarea legii constituie contravenție”, a declarat Ionică Pop, președintele AJVPS Maramureș.  
Amenzile pentru încălcarea legii numărul 149/2015 sunt cuprinse între 1000 și 3000 de lei și pot fi aplicate de gestionarii fondului cinegetic, dar și de Poliție și Jandarmerie.  
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.