„Sălnița Custura Cetățelei – vestigii medievale”, o nouă expoziție temporară la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie

Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Istorie și Arheologie vă invită la vernisajul expoziției „Sălnița Custura Cetățelei – vestigii medievale” care va avea loc la sediul instituției din Baia Mare, strada Monetăriei, nr.1-3, miercuri 13 decembrie, de la ora 12,00.

Expoziția prezintă descoperirile medievale, databile între a doua jumătate a secolului al XIII-lea și secolul al XIV-lea, rezultate ca urmare a cercetărilor arheologice întreprinse de specialiștii Muzeului Județean de Istorie și Arheologie pe Custura Cetățelei, în campaniile din anii 2019-2020. Acestea au avut ca principal obiectiv documentarea zidurilor păstrate în partea nordică și estică a Custurii.

Cu ajutorul panourilor explicative (imagini foto cu zidurile, poziționarea Custurii Cetățelei în Defileul Lăpușului, dar și față de Cetatea Chioarului), precum și prin expunerea artefactelor descoperite (ceramică și obiecte de fier) sunt prezentate publicului vizitator descoperirile arheologice medievale semnificative din acest punct.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.