Salariaţii de la Nokia Jucu vor primi cel puţin câte trei salarii compensatorii

Salariaţii de la Nokia Jucu vor primi cel puţin câte trei salarii compensatorii
Angajaţii Nokia Jucu vor primi cel puţin câte trei salarii compensatorii, în urma încheierii negocierilor cu sindicatele, anunţă compania finlandeză, într-un comunicat transmis joi seară.
"În urma consultărilor, Nokia şi reprezentanţii sindicatelor au convenit în privinţa pachetelor compensatorii care vor fi oferite tuturor angajaţilor Nokia din fabrica de la Jucu, la finalul programului Bridge. Pachetele compensatorii sunt peste nivelul prevăzut în clauzele contractului colectiv de muncă actual, depăşind prevederile legislaţiei din România, şi reprezentând trei salarii de încadrare pentru fiecare angajat în cauză, la care se adaugă un salariu lunar pentru fiecare an de vechime în companie", se precizează în comunicat. 

De asemenea, Nokia va oferi o perioadă de graţie, din 1 ianuarie 2012 până la sfârşitul lunii martie 2012, "reprezentând o perioadă suplimentară plătită, care să le permită angajaţilor care îşi pierd locul de muncă să se adapteze şi să se concentreze asupra reangajării". 

Potrivit comunicatului, liderii de sindicat au fost mulţumiţi de rezultatul consultărilor. 

Liderii sindicali şi Nokia au semnat un acord pentru demararea programului de responsabilitate socială, Bridge, pentru angajaţii din fabrica Nokia de la Jucu. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.