VIDEO | S-au terminat înscrierile pentru examenul național de bacalaureat

S-au terminat înscrierile pentru examenul național de bacalaureat. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a înregistrat 3581 de candidați, din care 3028 sunt din seria curentă și 553 din seriile anterioare.

Pentru examenul maturității din acest an, la nivelul județului Maramureș se vor organiza 15 centre de examen și un centru de evaluare.

”În ceea ce privește calendarul examenului de bacalaureat în perioada 14-25 iunie vom avea etapa de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale. Pentru acei candidați care nu pot să-și echivaleze competențele Ministerul Educației a transmis un calendar specific. Astfel pentru data de 22 iunie  va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice pentru limba și literatura maternă, respectiv limba și literatura română, probele A și B, iar în data de 23 iunie, va fi susținută proba de evaluare a competențelor la limba de circulație internațională studiată în perioada anilor de liceu. Proba de evaluare a competențelor digitale va fi susținută pe data de 25 iunie” menționează Ligia Duruș, inspector școlar în cadrul ISJ Maramureș.

Acest calendar este valabil doar pentru candidații care nu pot să-și echivaleze nivelurile de competență lingvistică sau digitală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.