„S-a trezit” și avocatul poporului, Victor Ciorbea

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, analizeaza informatiile publice care au aparut in legatura cu faptul ca romanii din diaspora nu au putut vota duminica la europarlamentare si la referendum, desi institutia nu a fost sesizata pana acum nici de partide, nici de ONG-uri.

„Am cerut colegilor inca de duminica sa adunam toate materialele pe tema asta si analizam azi, pentru ca nu am primit sesizari oficiale de la partide sau organizatii implicate in desfasurarea alegerilor. Analizam azi si vom lua o hotarare cat mai curand„, a declarat Victor Ciorbea, contactat de Ziare.com.

Intrebat daca incurajeaza romanii din diaspora care nu au putut vota sa depuna astfel de sesizari la institutia pe care o conduce, Victor Ciorbea a raspuns: „Daca trimit, nu e rau„. „In orice caz, noi am luat act din presa, din ceea ce am vazut cat de cat la televizor, si incercam sa ne facem o imagine”, ne-a mai spus Avocatul Poporului.

Aproape 1.000 de plangeri fusesera depuse pana duminica la amiaza pe site-ul Votcorect.ro, pus la dispozitie alegatorilor de Expert Forum.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.