VIDEO | S-a semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea DJ 187

Peste 20 km de drum județean de pe Valea Ruscovei vor fi reabilitați, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II în județul Maramureș. Contractul ”Proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii Reabilitare DJ 187, Leordina (DN 18) – Ruscova – Repedea – Poienile de Sub Munte” –  LOT 2 a fost semnat marți, 7 mai, în prezența consilierilor județeni și ai primarilor din comunele beneficiare.

Drumul judeţean DJ187 este una dintre cele mai importante axe de comunicaţie rutieră din judeţ, este situat de-a lungul râului Ruscova și deserveşte un număr de 4 localităţi, cu o populație de peste 20.000 locuitori, are o lungime de 20,139 km, și face legătura cu DN18.

Câștigătoarea licitației este Asocierea SC CONREP SA (lider de asociere) – SC DIMEX 2000 COMPANY SRL (asociat) și SC EXPLAN SRL (asociat), valoarea contractului fiind de 48.078.715,42 lei fără TVA.

Principalele lucrări care se vor executa în cadrul reabilitării drumului DJ 187 vizează: relocarea și protejarea rețelelor de energie electrică, apă, canalizare, lucrări de terasamente, refacerea sistemului rutier, amenajarea stațiilor de autobus, refacerea și consolidarea acostamentelor, stabilizarea zonelor cu cedări de fundație, amenajarea drumurilor laterale cu un sistem rutier elastic, reabilitarea unui număr de patru poduri cu lungimi de la 8 metri la 18 metri, racorduri accese la proprietăți, scurgerea apelor și drenaj, lucrări de consolidare terasamente și taluzuri, 65 de podețe transversale, 30 de podețe de pe drumurile laterale, 489 podețe de acces la proprietăți, precum și lucrări privind siguranța circulației. Durata contractului de proiectare și execuție lucrări va fi de 720 de zile de la emiterea Ordinului Administrativ de începere din care: 180 de zile etapa I (proiectare, verificare și obținerea autorizației de construire) şi 540 de zile etapa a II-a (execuţie efectivă a lucrărilor), a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Prezenți la întâlnire, primarii din comunele de pe traseu au reiterat importanța realizării acestui proiect pentru cei 20.000 de locuitori, în mare parte ucraineni și au precizat că vor oferi tot sprijinul constructorului, pentru ca lucrările să se desfășoare în condiții bune.

Reprezentantul constructorului, Mihai Boga a precizat că sunt pregătiți să execute contractul la cerințele de calitate impuse de Beneficiar. ”Ne cunoaștem cu primarii, am avut colaborări bune cu majoritatea lor și suntem optimiști că ne vom încadra în rigorile execuției” – a adăugat Mihai Boga.

Județul Maramureș are o rețea de drumuri județene de 786,669  km. În prezent sunt reabilitați 56,02 km de drum județean prin proiectul „Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN18) – Bârsana (DJ185)”, investiție finanțată prin Programul Operațional Regional perioada 2007 – 2013. Lungimea totală de drumuri județene ce urmează a fi reabilitate pe întreg județul Maramureș este de 173,912 km din care: 101,154 km finanțat prin PNDL și  72,758 km finanțat prin POR 2014-2020.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.