S-a prelungit programul de lucru la Serviciul Pașapoarte

S-a decis prelungirea programului de lucru cu publicul la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Maramureș în perioada 24 iunie -16 august, între orele 8.30 -18.30.

”Măsura prelungirii programului de lucru cu publicul, în perioada de vară, reprezintă o măsură organizatorică pentru eficientizarea activității, respectiv de creștere a calității serviciilor oferite de Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Maramureș. Analiza comparativă efectuată, prin raportare la numărul de cereri preluate în perioada 1 iunie – 20 iunie a.c., impune pentru evitarea aglomerării la ghișeele serviciului prelungirea programului, dar și evitarea așteptării a unei perioade mai îndelungate de timp la ghișee, inclusiv la punctele de lucru mobile din municipiul Sighetu Marmației și orașul Borșa, conform programărilor online, în intervalul orar 10.00 -17.00”, a arătat prefectul Vasile Moldovan.

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Maramureș își desfășoară activitatea cu două ghișee pentru programările efectuate online pe platforma epasapoarte.ro, un ghișeu pentru eliberarea documentelor de călătorie, alte două ghișee sunt deschise pentru programul de lucru cu publicul în funcție de numărul de solicitări/ordine de la sediul instituției de pe strada Aleea Școlii, respectiv cele două puncte mobile din municipiul Sighetu Marmației și orașul Borșa. Zilnic, în medie, angajații serviciului preiau aproximativ 120 de cereri pentru eliberarea pașaportului.

Cetățenii pot verifica stadiul cererii lor la adresa https://epasapoarte.ro/verifica/, existând posibilitatea ca acesta să fie eliberat mai devreme decât termenul comunicat la depunerea solicitării. Pentru a evita a fost introdusă posibilitatea expedierii pașaportului simplu electronic prin poștă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.