S-a lăsat cu percheziții într-un dosar de infracțiuni silvice

Polițiștii au pus miercuri în executare șapte mandate de percheziţie domiciliară, la sediile și punctele de lucru ale unor firme și la sediile unor ocoale silvice din Maramureș și Satu Mare, ai căror angajați sunt bănuiți că în perioada iulie 2018 – martie 2019, au tăiat și furat de pe raza comunei Remeți 371 de arbori, nemarcați, cu un volum de 981 mc și o valoare de peste 580.000 de lei.

Mandatele de percheziție au fost emise de Judecătoria Sighetu Marmației, iar activitățile s-au desfășurat într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea de infracțiuni silvice. La acțiunile polițiștilor au participat și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și Direcției Silvice Maramureș. Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate documente și înscrisuri care ar putea conduce la probarea activității infracționale. De asemenea s-a dispus confiscarea a 150 mc material lemnos, în valoare de 29.000 de lei.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând a fi propuse măsuri legale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.