S-A LĂMURIT: Formatul subiectelor la evaluarea națională și la bacalaureat rămâne același

S-A LĂMURIT: Formatul subiectelor la evaluarea națională și la bacalaureat rămâne același

 Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor susține examenele de finalizare a ciclurilor de învățământ gimnazial și liceal după același format de subiecte ca în anul școlar anterior.

Modelele de subiecte pentru evaluarea națională și bacalaureat aferente sesiunilor din anul școlar 2018-2019 sunt postate pe site-ul subiecte.edu.ro. Decizia a fost luată de ministrul interimar al Educației Naționale, Rovana Plumb, după consultările avute la sfârșitul săptămânii trecute cu reprezentanții profesorilor, ai părinților și ai elevilor.
„Am solicitat consultări cu sindicatele din învățământul preuniversitar, cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, cu Consiliul Național al Elevilor, cu cadrele didactice, pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește modul în care copiii noștri vor trece cu bine, în acest an școlar, evaluarea națională, respectiv examenul de bacalaureat. Am ajuns la concluzia ca în timpul jocului nu se schimbă regulile. De aceea, în acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte”, a declarat ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb.
 În urma întâlnirii organizate la sediul Ministerului Educației, cei prezenți au solicitat în unanimitate ca examenele de evaluare națională și bacalaureat din anul școlar 2018-2019 să se desfășoare în aceleași condiții, fără a se modifica structura subiectelor propuse.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.