S-a încheiat votul pentru prima campanie de bugetare participativă organizată de Primăria Baia Mare

S-a încheiat votul pentru prima campanie de bugetare participativă organizată de Primăria Baia Mare. Dintre proiectele înscrise și declarate eligibile, toate au primit voturi de la cetățeni, 3 dintre ele detașându-se în ceea ce privește numărul de voturi.

În ședința Consiliului Local Baia Mare din 30 septembrie 2021, Consiliul Local Baia Mare a aprobat implementarea proiectului propus de Hodorogea Bogdan, USR PLUS. Un număr de 20 de proiecte au primit votul în comisia din Consiliul Local.

Proiectul cu cele mai multe voturi constă în dotarea spațiilor publice din Municipiul Baia Mare cu o rețea de DEFIBRILATOARE EXTERNE AUTOMATE (AED) și derularea unei campanii de informare și pregătire a populației pentru intervenția imediată în caz de stop cardio-respirator.

Al doilea cel mai votat proiect este o rețea de biciclete. Pistele ciclabile propuse  pentru a fi amenajate, însumează o lungime totala de 19 km și traversează municipiul Baia Mare de la sud la nord și de la est la vest parcurgând toate cartierele orașului, facilitând astfel utilizarea bicicletelor în municipiu.

Al treilea proiect câștigător vizează amenajarea unui teren/bază sportivă pentru practicarea sporturilor pe nisip.

Este un lucru îmbucurător faptul că cetățenii au ales să se implice direct în alegerea unor proiecte pe care le consideră utile pentru oraș, respectiv unde să le fie direcționați parte din taxele și impozitele lor.Vom continua cu astfel de initiative,” – spune Pap Zsolt István, viceprimar UDMR, Baia Mare.

Pași mici, dar pași importanți spre o administrație mai modernă,” – afirmă Robert Cotos, USR.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.