S-a inaugurat o nouă pianină performantă în cadrul Şcolii Populare de Arte “Liviu Borlan” Baia Mare

La finalul lunii martie a avut loc inaugurarea unei noi pianine performante, în cadrul Şcolii Populare de Arte “Liviu Borlan” Baia Mare. Această pianină a ajuns în cadrul școlii sub formă de donație din partea Rotaract Club Baia Mare ca urmare a Balului Rivulus 2022, bal caritabil cu scopul strângerii de fonduri tocmai pentru această cauză.

Prezenți la acest eveniment au fost și Cristian Sabău, actual președinte al clublui Rotaract Baia Mare dar și Lucian Iluț, managerul Şcolii Populară de Arte “Liviu Borlan”. Aceștia au împărtășit câteva cuvinte frumoase în cadrul acestui eveniment.

Mă bucur că astăzi, 28 martie, reușim să finalizăm cu succes acțiunea prin donarea acestei pianine pe care am reușit să o achiziționăm cu ajutorul banilor strânși în cadrul Balului Rivulus, eveniment caritabil din decembrie. Din punctul nostru de vedere, astăzi am făcut un gest de susținere și încurajare a perfomanței în educație, artă și cultură”, a declarat Cristian Sabău, președinte Rotaract Club Baia Mare. “Ne propunem să fim alături de Școala Populară de Artă în continuare pentru susținerea acestor copii minunați care în trei ani au obținut peste 1000 de premii naționale și internaționale”, a continuat acesta. “Eu personal sper că acest instrument să fie util și să folosescă multor generații de acum încolo, ca și copiii noștrii când vor ajunge să treacă pragul ușii Şcolii Populară de Arte să se poată bucura de el și să poată duce mai departe rezultatele acestei școli. În încheiere aș dori să mulțumesc tuturor sponsorilor, persoanele prezente la bal, Şcolii Populare de Arte “Liviu Borlan”, tuturor cluburilor Rotary, Rotaract și Interact din oraș pentru că au fost alături de noi încă din decembrie până în prezent”, a declarat în cadrul evenimentului Cristian Sabău.

Vreau să vă spun că sunt foarte încântat de achiziționarea acestei pianine de către Rotaract Club Baia Mare și predarea ei către Școala Populară de Artă. Vreau să salut fenomenul în sine. Faptul că prin această acțiune am reușit să evidențiem importața culturii în fața băimărenilor și tuturor celor prezenți la Balul Rivulus. Așa cum am spus-o de mai multe ori până acum și voi continua să o zic: fără cultură nu suntem nimic. Încă o dată mulțumesc mult Rotaract Baia Mare, este un gest foarte frumos, un intrument performant, de care sper că multe generații se vor bucura”, a declarat Lucian Iluț, manager al Şcolii Populare de Arte “Liviu Borlan” Baia Mare.

În încheiere s-a înmânat o plachetă pentru comemorarea donației făcute către școlă și ne-am bucurat de un recital minunat interpretat de un elev al Școlii Populare de Artă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.