S-a dat startul înscrierilor la facultăţi

S-a dat startul înscrierilor la facultăţi
Cei care au trecut cu brio peste examenul de bacalaureat au posibilitatea in aceasta perioada sa se inscrie la cursuriile unei facultati.  In Sighet, Universitatea Babes Bolyai isi asteapta caditatii pana in 20 iulie. Iar cei cu medii peste 7,50 au toate sansele sa intre pe un post bugetat.
In perioada 11-20 iulie, Universitatea Babes Bolyai extensia Sighetu Marmatiei desfasoara inscrieri la cele trei facultati si anume la Facultatea de Geografie, Facultatea de Siinte Economice si Gestiunea Afacerilor si la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei.  
Totalul locurilor puse la bataie pentru tinerii absolventi la toate specializariile sunt de peste 200 dintre care 45 sunt la buget. Daca in anii anteriori era mare bataie pe locurile de la buget iar mediile de admirere erau cu mult trecute peste media 8,50 in acest  an datorita examenului  de bacalaureat dezastros mediile de admitere vor fi cu mult sub media celor inregistrate in anii anteriori.
Nicolae Boar, director al Universitatii Babes Bolyai extensia Sighet ne-a declarat cu optimism ca in pofida procentului mic  de promovabilitate, locurile puse la bataie vor fi ocupate.  Iar pentru a fi sigur de acest lucru in toamna se va mai organiza, asa cum este traditia, o a doua sesiune de admitere.
Potrivit interlocutorului nostru vor fi avantajati la admiterea in facultate absolventii promotiilor din anii anteriori, deoarece notele la examenul de bacalaureat precum si procentul de promovabilitate a fost mai ridicat.  Astfel incat acestia au toate sansele sa prinda un loc la buget.
 Acesta ne-a declarat ca mediile nu sunt foarte relevante, motiv pentru care nu putem spune ca in acest an avem de-a face cu o generatie slaba. Conteaza foarte mult cum evolueaza studentul pe parcursul celor 3 ani de studii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.