VIDEO | S-a aprobat înființarea Serviciului de iluminat public

Consiliul Local Sighet a aprobat înființarea în componența Serviciului Public de Gospodărire Urbana a Serviciului de iluminat public din municipiul Sighetu Marmației. Pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Consiliu Local s-au regăsit 3 proiecte de hotărâre referitoare la serviciul de iluminat.

Serviciul nou înființat va avea în componență un număr de 6 posturi contractuale; un șef birou personal cu studii superioare de specialitate, două posturi de muncitor calificat – electrician cu studii medii, un post de execuție de muncitor calificat, întreținere, cu studii medii și două posturi de execuție de muncitor calificat – șofer, cu studii medii.

”Într-adevăr, înființarea acestui serviciu de iluminat public este absolut necesară, trebuia poate chiar mai repede să facem acest lucru și sper să nu mai avem situații în care să nu putem să fim în stare să montăm 4 becuri într-o zonă periferică a orașului”, a spus Daniela Onița Ivașcu, consilier local.

”Aș vrea să adaug, la articolul 2, modalitatea de gestiune propusă prin acest proiect este gestiunea directă, am uitat să menționez acest aspect”, a adăugat consilierul local Petru Rednic.

”Mă bucur că intrăm în legalitate cu aceste proiecte, eu aș vrea să luăm în considerare pentru bugetarea de anul viitor, și o spun din timp tocmai ca să ne pregătim și mă refer acum la aparatul tehnic al primăriei și nu numai, și la comisia buget finanțe de asemenea, dacă tot avem înființat acest serviciu ar trebui să luăm în considerare faptul că putem scrie proiecte de finanțare nerambursabilă pentru schimbarea tuturor corpurilor de iluminat din oraș cu leduri, care ar aduce un beneficiu bugetului orașului”, a precizat Alexandru Oros, consilier local.

”Problema iluminatului orașului într-o formă cât mai optimă a fost o preocupare de ani de zile a Consiliului Local și a administrației locale. Nu s-a reușit să se atingă performanța pe care o așteptam cu toții și eu cred că acest proiect de hotărâre cu toate consecințele pe care le va avea va trebui să conducă nu numai la o activitate a Urbanei care să se limiteze la a interveni exact la schimbarea de becuri, eu cred că trebuie Urbana să se preocupe, să gândească un proiect pe care să îl promoveze în vederea accesării de fonduri care să ajute la modernizarea întregii activități de iluminat în oraș”, a mai spus Eugenia Godja, consilier local.

Serviciul de iluminat public din municipiul Sighetu Marmației își va desfășura activitatea în vederea ducerii la îndeplinire a prerogativelor aferente administrației publice locale cu privire la prestarea serviciului, precum și exploatarea și administrarea sistemului de iluminat, în condițiile legii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.